Ellinor Augustini

keramiska skulpturer & film
13 januari – 3 februari 2018

Mindre rolig värme och kärlek

– Vad händer när fasaden spricker?
– Var gör vi av allt det där mörka, det som vi inte kan prata om?
”Mindre rolig värme och kärlek” är en undersökning och/eller en gestaltning av det som inte alltid är så lätt.

I stillbilden vill jag börja en berättelse där skulpturer är huvudpersoner. Stillbilderna är händelser från minnet eller från fantasin. Med det surrealistiska formspråket suddas kontrasten mellan dröm och verklighet ut och det blir en absurd framställning av verkligheten där betraktarens fantasi får fortsätta berättelsen.

Med hjälp av stopp-motion-animering kan jag själv utveckla berättelsen och mina skulpturer får liv. Animeringen utspelar sig i samma box som stillbilderna visas på utställningen. Den råa obrända leran möter och interagerar med de statiska skulpturerna.

2015 tog Ellinor Augustini master examen i keramikkonst på högskolan för design och konsthantverk. Sedan dess har hon jobbat som keramikkonstnär och har verkstad i Högsbo industriområde. Vid sidan av sitt egna konstnärliga arbete är Ellinor en av grundarna och medlem i den feministiska Konstgruppen Flik.

Ellinors huvudmaterial är keramik men hon blandar ofta in andra material så som readymades, möbler, gips, plast och film. Hon jobbar ofta i ett större format med stora skulpturer eller mindre skulpturer som tillsammans blir en större installation. Tidigare projekt har rört sig kring värderingar, tolerans, genus och utanförskap. Hon har bland annat jobbat med det kvinnliga könet, med manlig intimitet och samhällets normer kring detta.

www.ellinoraugustini.se

Vernissage
lördag 13 januari kl 11-16
Vernissagekort

Anmäl till nyhetsbrev