Konsthantverksgruppen Kaleido

keramik, glas, textil, trä, metall mm

9 juni – 28 juli 2018
KALEIDO PÅ UTFLYKT

Kaleido är ett konsthantverkskooperativ som funnits sedan år 2000. Vi medlemmar är professionella konsthantverkare som arbetar med allt ifrån papper, textil och trä till keramik, glas, betong och olika metaller.

Vi driver butik och galleri i det sekelgamla Godsmagasinet mittemellan centralstationen och konserthuset i Uppsala. Här visar vi konsthantverk av hög kvalitet. Nytänkande och egensinne men också hantverkskunnande och förankring i traditionen präglar Kaleido. Hos oss hittar du bruksföremål, konst, inredning, kläder och smycken, och du träffar alltid någon av oss konsthantverkare i butiken. I vårt galleri presenteras spännande konsthantverk och skulptur med utgångspunkt i materialets uttryckskraft.


Efter en lång och kall vinter ville vi ha ett somrigt tema för vår grupputställning hos Lerverk. Det fick bli utflykt med ett stort inslag av växtlighet.

Några exempel på det som visas i utställningen är picknickväskor i trä, växter i ölburksplåt, rakubrända keramikblad, tallkvistar i koppar och glasvaser med lövverk i graalteknik.

Vernissage
lördag 9 juni kl 11-16

Vernissagekort

kaleido.nu

Anmäl till nyhetsbrev