Nina Johanna Christensen

glas
10 februari – 3 mars 2018

I mitt arbete söker jag efter något enkelt, okonstlat och rått. Mycket av min inspiration kommer från olika delar av den fysiska arbetsprocessen med hantverket glasblåsning. T.ex. rörelsen när jag snurrar på det varma glaset på pipan, glasets rörelse när det är varmt och flytande och de mönster som uppstår från kylningen när man formar glaset på ett järnbläck. Ofta i kombination med funderingar kring hur man som människa påverkas av och förhåller sig till andra människor, omgivningar och även till sig själv.

Jag har ateljé på BLANK studio i Malmö. Där arbetar jag med idéutveckling och paketering. Själva tillverkningen av glasen sker på glashyttan Glasverk i Varberg.

På Lerverk visar Nina för första gången sina skulpturer In Abeyance, tillsammans med bl.a bruksserien A Material in Motion och Grow.

In Abeyance

– Ett tillstånd då någon/något inte är verksamt eller används för tillfället, ligger vilande, väntar

På fönsterbrädet i min ateljé har jag under 7 månader låtit avdunsta vatten i kupor av klart, munblåst glas. Jag har övat mig på tålamod och på att låta saker få ta tid.

Mina tankar har kretsat kring det vakuum och känslan av rastlöshet som kan uppstå efter en intensiv period. Tiden du behöver för återhämtning för att kunna börja på nytt.

Det skånska vattnet är mycket kalk-rikt och de avlagringar det lämnar på glas är inte något som brukar uppskattas. Jag har valt att djupdyka i de mönster som uppstår, försökt bevara och förstärka dem och ge dem en ny roll och ett värde.

www.ninajohannachristensen.com
Tidigare utställningar

Vernissage
lördag 10 februari kl 11-16
Vernissagekort

foto Ulrika Kestere

Anmäl till nyhetsbrev