Textila bilder och keramiska former

4 – 25 augusti 2018

Till denna utställning har textilkonstnär Margaretha Eriksson Abenius och keramiker Kerstin Biuw samtalat kring teman som ljus och mörker, liv och förgängelse, och allt däremellan.

Margaretha Eriksson Abenius | textile

Jag arbetar mest med olika textila tekniker som tryck, måleri, tovning, broderi m.m. och rör mig i gränslandet mellan konst och konsthantverk. Blandar gärna olika tekniker och prövar mig fram tills jag hittar intressanta lösningar och uttryck. Själva undersökandet är en viktig del av den konstnärliga processen, jag gillar när jag inte helt kan förutse hur det ska sluta och jag återkommer gärna till somliga idéer och teman gång på gång. Jag återanvänder ofta och gärna material som i sig självt har något att berätta. Bilderna och objekten handlar om stort och smått, granskogen, en fågel, en tröja, ett hål i isen, svarta hål, svarta själar…

www.margarethaeriksson.abenius.se
Instagram: margarethaerikssonabenius

Kersti Biuw | keramik

Lera är det material där jag helst uttrycker mina intentioner – så formbar att det ibland kan kännas för lätt. Då kanske ett annat material kan vara en större utmaning, där formen kan komma till sin rätt. Då har jag valt alabaster, en mjuk sten med intressanta egenskaper.

Min inspiration kommer oftast från naturens fenomen, och jag strävar efter enkla uttryck och avskalad form.

Vernissage
lördag 4 augusti kl 11-16

Vernissagekort

Margaretha Eriksson Abenius

Kersti Biuw

Anmäl till nyhetsbrev