Eva Skarbäck | keramik

Ovaler 

12 oktober – 23 november

I den här utställningen utforskar Eva ovalens former från de långa smala till de tjocka nästan runda ovalerna. De är olika i sin form, höjd, dekor och färg. Ovalen är en spännande form alltifrån superellipsen till den lite mera kompakta formen.

Eva arbetar oftast med lergods i en röd eller svartbrännande lera. Ovalerna blir vackrast i den svarta leran. Mönstret som stämplas fram på keramiken är en långsam och meditativ process, där stämpeln bygger upp nya mönster beroende på dess placering. Dekalerna utgår från bearbetade egna fotografier.

Eva har arbetat som yrkesverksam keramiker i Stockholm sedan 1990 och är mer eller mindre autodidakt, med utbildningar som Keramiskt Konsthantverk i Örebro och drejskolan i Helsingborg. Under 1,5 år tid praktiserade hon hos några av Australiens mera kända keramiker vilket gav henne många nya influenser.

Tillbaka i Sverige startade hon en aktiv tid med utställningar och beställningar från krogar och cafeer, bland andra Waynes coffee, Lemon Bar och Andalusiska Hunden. Eva har samtidigt undervisat på Folkuniversitet, Capellagården och Studiefrämjandet. En gång i tiden arbetade hon på Gustavsbergs porslinsfabrik.

De senaste 10 åren har hon även en deltid på Konstnärernas Riksorganisation där hon hanterar medlemsärenden. Eva är medlem i glas- och keramikkooperativet Blås & Knåda i Stockholm.

www.evaskarback.se

Anmäl till nyhetsbrev