Paula Lindblom och Gila Fly | smycke

 

”både och/og”

7/3 – 28/3 2020

 

Gila Fly Köpenhamnsbaserad smyckekonstnär och smyckekonstnär Paula Lindblom verksam i Göteborg visar sitt gemensamma projekt ; både og/och.

Ett samarbete som tog sin början 12/12 2016 i Köpenhamn genom en samtal om kvinnlighet.

Vi har under dessa år kommunicerat via sociala medier genom en växelverkande dialog av bilder och text  för komma fram till de smycken vi gjort på temat kvinnlighet. Vi har inspirerats av varandra, lagt till och dragit ifrån, undersök på varsitt håll vad vi upplever och tolkat in som kvinnligt. Det kan vara material, tanke, färg och form som styrt oss mot de resultat av smycken vi nu visar. Vi jobbar materialobundet och idébaserat.

Vi mener, at udstillingen ”Både og” vil fremstå som et smykkekunstnerisk, fabulerende og humoristisk spejling af to kvinders aktuelle liv og væren og samtidig give den besøgende et indblik i at smykker, kan bestå af så meget mere end guld og diamanter.

Vi har jobbat med humor och allvar, vi upplever att det är dags att lyfta fram det kvinnliga, ta plats och stå för vår kraft och tillkortakommanden genom att skriva in kvinnlighet i smyckekonstkontexten.

Vi hoppas att det kommer att upplevas färgglatt, humoristiskt, allvarsamt och eftertänksamt. Vi är båda intresserade av att bygga berättelser och låta betraktaren själv lägga till sin egna erfarenhet och på så sätt vidga vyn av vad kvinnlighet kan vara eller inte vara.

Paula&Gila

 

 

 

 

Paula Lindblom CV

Gila Fly CV

Anmäl till nyhetsbrev