Tekannor från Italien

Hon heter Karin Lindström och är keramiker med verkstad utanför Rom sedan många år tillbaka. Karin är uppvuxen i Varberg. Hon har gesäll och mästarbrev i krukmakaryrket. Karin har rötter hos oss, då hennes mamma Ingrid Lindström var med och startade LERVERK.

Inspirationen till projektet med tekannor fick Karin redan 1997 när hon jobbade tillsammans med mamma Ingrid i hennes verkstad, och där gjorde sina första tekannor. En konstnärsvän gav Karin boken ”Ett hundra tekannor” som innehåller just 100 tekannor gjorda av Gösta Grähs. Hon blev helt fascinerad och boken har följt med henne genom åren. Karin lovade sig själv att en dag göra en utställning med 100 tekannor, på sitt eget vis.

Arbetet påbörjades i december 2018 och i juli öppnades portarna till hennes största separatutställning hittills, på det kommunala museet i staden Frascati, ca 25 km söder om Rom. Där ställde Karin ut 100 tekannor!

Utställningen gjorde succé, och nu är tekannorna på vift uti världen, en del är sålda en del ställs ut på gallerier bl.a. i Rom och på Korsika, och 10 av kannorna poppar upp på LERVERK.

Utställningen pågår 12 oktober till 23 november.

Karin Lindström CV

Anmäl till nyhetsbrev